Over Ons: Eigenaar Wim Roosen (Artikel PC55)

Wim Roosen komt uit een ondernemersfamilie. Zijn ouders hadden een schoenenwinkel in Hoogeloon, vier van de vijf kinderen uit het gezin zijn ondernemer geworden, ieder op zijn of haar eigen specialisme.

Kun je iets vertellen over de bedrijfsnaam?
Gewoon een afkorting van hoe ik heet en wat ik doe: Roosen Productie. Mijn achternaam was al als bedrijfsnaam in gebruik door mijn broer.

Vertel kort iets over het bedrijf
Wij maken onder andere kabels en monteren halffabricaten en eindproducten voor de maakindustrie. Ik ben in 1996 begonnen toen ik nog bij Philips werkte en daar werk mee naar huis kon nemen omdat een machine niet goed functioneerde. De vraag werd steeds groter en daarom heb ik de stap gezet om er een eigen onderneming van te maken. Lang heb ik vanuit huis en een kleine werkplaats gewerkt. Eind 2011 kocht ik het pand aan de Energieweg in Hapert.

Welke eigenschappen typeren jou als ondernemer?
Ik werk graag. Ik zie uitdaging waar anderen afhaken. Ik streef naar perfectie en stop niet voordat er een oplossing komt voor het probleem of de vraag van mijn klanten.

Is er balans tussen werk/privé?
Nee, eigenlijk niet. Ik werk echt graag en ga gerust op zondag nog een paar uurtjes naar de zaak. Als ik echt wil ontspannen, stap ik op de motor. Als ik een rothumeur heb en ik stap op mijn Honda Fireblade, fluit ik al voordat ik het dorp uit ben.

Mooiste compliment dat je gekregen hebt?
Dat klanten bij me terugkomen en zeggen dat ze blij zijn met de oplossing die ik voor ze gevonden heb. En als ze zeggen dat de werkplaats er netjes uitziet.

Wat was je grootste uitdaging als ondernemer?
Het pand kopen en vast personeel in dienst nemen. Daarmee nam de verantwoordelijkheid toe. Maar ik werd wel ineens veel serieuzer genomen door opdrachtgevers en het heeft me uiteindelijk meer werk opgeleverd.

ik ben met niks begonnen, heb alles zelf opgebouwd en verdiend. Ik ben trots op mijn personeel, op wat ik bereikt heb en hoop dat uit te stralen naar mijn mensen en klanten.

Heb je een tip voor een startende ondernemer?
Laat je niet door anderen leiden, volg je hart en ben niet bang voor de beren op de weg maar probeer die als uitdaging te zien.

Lees het volledige artikel op de site van PC55

Dit artikel is een initiatief van De Ondernemersvereniging Bedrijventerreinen Gemeente Bladel (OBGB).